Убеден съм, че за да има нови перспективи в развитието на една община, са необходими нови идеи и енергия, смята Георги Лапчев. Снимка Архив Черноморие-бг

Убеден съм, че за да има нови перспективи в развитието на една община, са необходими нови идеи и енергия, смята Георги Лапчев. Снимка Архив Черноморие-бг

Кметът на община Царево Георги Лапчев излезе с обръщение към жителите на общината. В него той излага мотивите си, защо не се е кандидатирал за нов мандат и каква е визията му за политиката и разивитието на общината.

"Решението да не се кандидатирам за нов мандат като кмет на Община Царево може би е било неочаквано за повечето от вас. Ето защо бих искал да споделя своите мотиви.

Да ви служа беше изключителна чест и съм дълбоко благодарен за доверието и подкрепата ви.

Убеден съм, че за да има нови перспективи в развитието на една община, са необходими нови идеи и енергия. Дълбоко вярвaм, че никой не бива да се сраства, с който и да е властови пост, особено кметския. Позицията кмет се дава от народа чрез доверие и човек трябва да е готов да я върне по всяко време, а не тя да бъде изтръгвана насила.

Убеден съм също така, че новият кандидат, Марин Киров, е правилният избор да ръководи нашата община. Той притежава изключителна отдаденост, последователност и визия за нашия град. Вярвам, че той носи със себе си иновацията и креативността на младото поколение, които ще надградят започнатото в Община Царево. Убеден съм, защото го видях с очите си през последните две години, в които работихме всеки ден заедно.

Искам да ви уверя, че решението да не се кандидатирам за четвърти път бе взето в резултат на задълбочен няколкогодишен анализ от моя страна. Считам, че е време отговорните хора в нашата община да вземат отговорни решения. Време е всички да покажем нова концепция в политиката. Достатъчно се нагледахме в целия преход как всяка нова власт отрича всичко постигнато от предшествениците си. Време е за преходност и визионерство.  Вярвам, че сега е подходящият момент да се оттегля и да направя път на един нов кмет, който ще надгради постигнатото. Имам пълно доверие в Марин и неговите способности. А аз ще му предам целият си опит!

Благодаря ви още веднъж за привилегията да бъда кмет на Община Царево!"