Георги Лапчев е трети мандат кмет на община Царево. Снимка Архив Черноморие-бг

Георги Лапчев е трети мандат кмет на община Царево. Снимка Архив Черноморие-бг

Кметът на община Царево Георги Лапчев няма е кандидат за кмет на местните избори, които ще се проведат тази есен. Въпреки това ще продължи да се занимава с политика под една или друга форма. Кандидатът на ГЕРБ ще бъде Марин Киров - настоящ заместник-кмет в Община Царево. Киров не е член на партията. Той обаче е получил подкрепата на ГЕРБ и ще води и листата с кандидати за общински съветници в морската община.

"Не напускам партията. Ще продължа да бъда част от ГЕРБ. Всичко, което съм постигнал, не съм го направил сам, а заедно с моя екип, от който е част и Марин Киров", каза пред "Черноморие" Георги Лапчев. "Категорично ще спечелим изборите в Царево, нямам никаква нотка на съмнение", обяви Лапчев. Решението да не участва в изборите е лично и смята, че трябва да има приемственост.

"Ще запазя за себе си, какво ще правя след 29-ти октомври. няма да бъда в светлините на прожекторите, но няма как да не продължа да бъда обществена личност", категоричен е кметът на Царево.

Той е трети мандат кмет на морската община. За 12 години управление успя да промени облика на Царево и да реализира значими за общината проекти.