Георги Маринчев е общински съветник в местния парламент на Бургас с мандат 2019 - 2023 година

Георги Маринчев е общински съветник в местния парламент на Бургас с мандат 2019 - 2023 година

Общинският съвет на Бургас от мандат 2019 - 2023 година прие на сесията през август докладна записка за възстановяване на работата през почивните и празнични дни на дежурен кабинет в Дентален център I. Докладната записка, която бе входирана от съветници от "Средна европейска класа" и бе подкрепена след продължителни дебати  от групата на ГЕРБ, предизвика реакция два месеца по-късно.

Георги Маринчев - общински съветник мандат 2019 - 2023 г. реагира остро на опитите тази докладна записка да бъде използвана за политически и предизборни цели. Това провокира и коментара му, който публикуваме по-долу:

"Представям на вашето внимание нагледен пример за:

- манипулиране на общественото мнение;

- присвояване на чужди заслуги;

- и пълно отричане на ролята на останалите съветници в конкретен казус от работата на Общински съвет Бургас.

В началото на септември от "Продължаваме Промяната" гръмко обявиха един техен голям успех. Разкриването на дежурен стоматологичен кабинет в Дентален център I.

Защо ПП-тата си приписват този успех за техен, при положение, че докладната записка е входирана от съветници на ПП "СЕК", партия която и в момента участва в изборите със собствена листа, е уместен въпрос. Но както при всичко останало сътворено от променливите се демонстрира сложно и шизофренно поведение.

"Успя да защити изключително необходимостта от разкриването на дежурен стоматологичен кабинет и обърна нагласите на мнозинството и на общинската администрация", четем в спонсорирани съобщения наводнили социалните мрежи и медии.

Е, направих си труда да кача тук (коментарът е качен в профила на Георги Маринчев в профила му във фейсбук б.р. ) "оспорван дебат" при разискването на въпросната докладна и да се убедите сами кой кого е успял да обърне и кой с чужда пита е тръгнал помен да прави…

Бургазлии, отделете 10 минути от времето си, за да изгледате видеото и видите огромната разлика между реалността, истината и платената манипулативна пропаганда на "Продължаваме промяната".

Ще видите и чуете, че защитата на предложението се прави от двама мои колеги - д-р Борис Ангелов и Калояна Живкова съветници от ПП "ГЕРБ" и от "обърнатото мнозинство". Както и становището на председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова.

Ще видите и чуете как кмета на Бургас моли общинските съветници да го упълномощят с положително решение, за да има основание да търси решение на този сложен казус.

Повтарям да търси решение, а не че такова вече е намерено (както помпозно бе обявено от "Продължаваме Промяната").

Ще видите и как самия Николов диктува и превежда решението в докладната в законосъобразна форма. Тоест, свършва работата на вносителите.

Ще чуете и единият вносител (другия въобще не присъства на сесията) да благодари на кмета, че се ангажира да намери работещо решение, и че им оправи докладната, за да може тя да бъде гласувана единодушно от всички колеги.

Та те така…

"Продължаваме Промяната" си преписват чужди заслуги, както преписват и чужди управленски програми, манипулират гражданите и избирателите за собственото си участие и тежест.

Всичко това ще видите със собствените си очи във видеото.

По-важното, е че г-н Николов лично се ангажира с проблема и денонощен дежурен кабинет ще има. А който иска да си го приписва като собствена заслуга.

Победата има много бащи, загубата самотна блудница…