Георги Тошев ще представи два филма и книга на фестивала

Георги Тошев ще представи два филма и книга на фестивала

Журналистът Георги Тошев ще представи два филма в рамките на второто издание на фестивала "Порт Прим Арт Фест". Той що се проведе от 8-ми до 13-ти октомври и се организира от гранд хотел и СПА "Приморец" съвместно с Община Бургас.

Тазгодишното издание ще бъде открито на 8-ми октомври, понеделник, от 18.00 часа с прожекцията на филма "Портрет на една дама", който Георги Тошев създава в съавторство с Ема Константинова. Лентата е посветена на великолепната актриса Татяна Лолова, която е и патрон на "Порт Прим Арт Фест 2018". Вечно усмихнатата звезда от българската кино и театрална сцена не само лично ще открие форума, но и ще уважи всички събития в рамките на фестивала. "Портрет на една дама" ще бъде показан в "Приморец". Входът за прожекцията е свободен.

Публиката на "Порт Прим Арт Фест" ще се срещне отново с Георги Тошев на 11-ти октомври (четвъртък) от 19:00 часа в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино". Там ще бъде показана документалната лента "Последната роля", която журналистът създава отново в съавторство с Ема Константинова. Тя е посветена на звездата от "Козият рог" (1972 г.), "Вилна зона" (1975 г.), "Матриархат" (1977 г.) и много други знакови филми – Катя Паскалева. Входът за събитието е свободен.

Освен филмовата прожекция, Георги Тошев ще представи и книгата си за незабравимата актриса - "Катя Паскалева. Жените в мен".