По традиция паметта на жертвите на комунизма се почита на днешния 9-ти септември. Снимка ГЕРБ

По традиция паметта на жертвите на комунизма се почита на днешния 9-ти септември. Снимка ГЕРБ

Заупокойна литургия и панихида за жертвите на комунистическия режим бе отслужена  в Бургас. За втора поредна година събитието се проведе на новоизградения паметник, срещу Съдебната палата в морския град. 
Общинският председател на ГЕРБ-Бургас и народен представител Иван Вълков уважи поканата, отправена му от председателя на Съюза на репресираните д-р Андрей Найденов. Почит пред паметната плоча отдадоха и представители на МГЕРБ, граждани и други демократични формации.
Всички присъстващи запалиха свещ и изразиха почитта си към жертвите на комунистическия режим. Бяха положени цветя и венец на монумента.
"Нека не забравяме невинно погубените животи през годините на репресивния режим. Той е отговорен за масовото погазване на основни 
човешки права в продължение на десетилетия. Историята на тези събития трябва да се предава на  младите поколения. По този начин подрастващите осмислят демократичните ценности и могат да се предпазят като общество от повторение на исторически грешки. За да могат да извлекат от миналото поуки и да се предпази обществото от повторение на минали грешки", сподели бургаският депутат Иван Вълков.