Инициативите ни за подпомагане на хората продължават, каза Димитър Бойчев (в средата). Снимка Лина Главинова

Инициативите ни за подпомагане на хората продължават, каза Димитър Бойчев (в средата). Снимка Лина Главинова

Партия "ГЕРБ" ще даде 100 000 лева за пострадалите от проливните дъждове на 25-и октомври общини - Бургас и Камено. Средствата от партийната субсидия и ще бъдат разпределени по равно между двете общини. "Надяваме се, че и другите партии ще се включат в кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията", каза областният лидер на ГЕРБ и народен представител Димитър Бойчев.

От партията продължават с благотворителните инициативи за набиране на средства за подпомагане на пострадалите. На 10-и ноември, петък, ще се състои благотворителният концерт-базар в НКХ. Той ще започне в 17.00 часа с откриването на базара. На него ще бъдат продавани коледни лакомства и сувенири. Дошлите ще могат да си направят коледна фото сесия и дарят пари за нея, които ще отидат за пострадалите.

Началото на концерта е в 18.00 часа. Той ще събере на една сцена в НХК Веселин Маринов, Стефан Диомов с "Петте сезона", група "FOUR" с Преслава Минасян, танцов ансамбъл "Здравец" – Камено и други.

Съорганизатори на събитието са сдружение "Алианс за нашите деца", "ГЕРБ Бургас", "Жени ГЕРБ" - Бургас и "Майки ГЕРБ". За допълнителна информация и запазване на места за концерта: Бургас, улица "Конт Андрованти"  №5 и телефон 056819040.

Всички събрани средства от благотворителния концерт с базар, ще бъдат дадени за нуждите на деца от семействата на пострадалите от бедствието в общините Бургас и Камено. Събитието е част от мащабна кампания, инициирана от ГЕРБ Бургас, която продължава с набиране на мебели и техника за наводнените домакинства.