DSC_0198

DSC_0198

ГЕРБ с полицейски подход към партньорите си в ОбС Бургас

който си отиде от този свят в края на миналата година.

То срещна подкрепа от общината, от утвърдени имена в музиката и много бургазлии. Докладната мина на разглеждане и в Комисията по култура и бе включена в дневния ред на Осмото заседание на местния парламент.

Днес обаче, без да дадат възможност за дебат в залата, гербаджии взеха поредното си еднолично решение. Водачът на групата – Димитър Людиев (на снимката вдясно) стана и предложи общината да организира обществено обсъждена по темата. Предложението бе гласувано от ГЕРБ и някои съветници от НФСБ, и с това бе отнета възможността за коментари по темата.

"Странно беше поведението на ГЕРБ, които приложиха същия полицейски подход към нас, които ги подкрепяме, какъвто прилагат към опонентите си. Не дадоха никаква възможност за обсъждане и сами си гласуваха предложението. Да не говорим, че действията им са нарушение на правилника на ОбС", коментира Вълчо Чолаков от "Синята коалиция" пред Chernomorie-bg.

Сините заедно с "Лидер" и "Движение за социален хуманизъм" направиха група "Демократична коалиция" в началото на мандата на този Общински съвет. Досега те винаги са подкрепяли предложенията на мнозинството. Сега обаче ГЕРБ не сметна, че докладната е уместна и "си изми" ръцете като прехвърли топката в полето на общината, която да организира обществено обсъждане по темата. Това от своя страна е парадокс, защото досега такива обсъждания за именувания на сгради или улици в Бургас не са правени. Решенията са вземани директно от съветниците.