Димитър Николов (вляво) освен зам.-председател на ГЕРБ е и зам.-председателя на Изпълнителната комисия на партията. Снимка Архив Черноморие-бг

Димитър Николов (вляво) освен зам.-председател на ГЕРБ е и зам.-председателя на Изпълнителната комисия на партията. Снимка Архив Черноморие-бг

Изпълнителната комисия на ПП "ГЕРБ" свиква Национално събрание на партията. По време на форума, който ще се проведе на 11 май 2021 г., ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП "ГЕРБ", съобщават от партията.

В момента зам.-председатели на партията са Йорданка Фъндъкова - кмет на София и Димитър Николов - кмет на Бургас.

Членове на Изпълнителната комисия са - Бойко Борисов - председателят на ИК, негови заместници са Йорданка Фъндъкова и Димитър Николов, а членове на ИК са: Красимир Вълчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова - Проданова, Тодор Тодоров и Цвета Караянчева.

В Контролната комисия влизат - Десислава Танева, Александър Ненков, Димитър Главчев, Емил Радев, Даниела Савеклиева, Ирена Соколова и Андрей Новаков.

Форумът ще се проведе онлайн заради епидемиологичната обстановка.

От ГЕРБ напомнят, че съгласно действащия Устав на партията, Национално събрание се свиква най-малко веднъж на 4 години. Последното национално събрание на ПП "ГЕРБ" се проведе на 26.11.2017 г.