Светла Цоцоркова е един от режисьорите на филма

Светла Цоцоркова е един от режисьорите на филма

58-минутният филм "Герой на нашето време" е един от документалните филми, които бургазлии ще могат да видят в рамките на 21-вия "София филм фест на брега". Фестивалът започва на 30-ти март и ще продължи до 7-ми април. Прожекциите са планирани в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК в Бургас.

Режисьори, сценаристи и продуценти са Светла Цоцоркова и Светослав Овчаров, а оператор е Веселин Христов. 

Прожекцията  на "Герой на нашето време" е на 1-ви април от 14:30, а входът е свободен. На 2-ри април от 12 часа учениците в "Киноклас Бургас", който се провежда за пета година в рамките на "София филм фест на брега", ще се срещнат с режисьорите Цоцоркова и Овчаров, за да научат повече за мотивите, подтикнали ги да снимат филма и работата по него. Срещата е отворена за всички и ще се състои в пресзоната на фестивала в НХК.

Филмът представя честния и прям селски майстор и строител Гошо, който заради често влиза в противоречие с обществото и нормите му. За някои е луд, за други - извор на бездънни афоризми. Да живееш живота си достойно и без компромиси в наше време е геройство.

Стана традиция "София филм фест на брега" извън пълнометражната конкурсна програма да показва и по един нов български документален филм. Тази година документалните филми са акцент на фестивала и са общо четири, като два от тях  - "Повелителят на горите" и "Цялата красота и кръвопролитие" ще се борят  за Наградите "Сребриста чайка" на журито и публиката. Четвъртият документален филм е "Епровинциална болница"", чиято премиера в Бургас ще бъде в деня на закриването, на 7-ми април от 16.00 часа.

Билети за останалите филми от програмата на фестивала могат да се купят на касата в Културен дом НХК всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 часа. Цената на редовния билет е 10 лева а с намаление - 5 лева. Продават се и абонаментни карти.

21-вият "София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия