Марин Трошанов намери време в натоварения си график за срещата с учениците. Снимки Лина Главинова

Марин Трошанов намери време в натоварения си график за срещата с учениците. Снимки Лина Главинова

Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" стартира нова 2018-та година с кампанията "Писател назаем". Благородната инициатива събра днес възпитници на училището за среща с писателя - IT специалист Марин Трошанов. Бургазлията намери време в първите дни на седмицата да се срещне с учениците от гимназията.

Поканата да гостува в бургаското елитното школо е на преподавателката по български език и литература Руска Караджова. "Писател назам" е кампания на най-големия сайт за книга и четене у нас - "Аз чета", сподели Марин Трошанов. 33-годишният бургазлия е завършил английската гимназия, след висшето си образование започва работа в една от най-големите фирми от бранша у нас. Макар че от години живее и работи в София, Марин Трошанов не е загърбил родния Бургас и корените си. Още 17-годишен той се увлича по писането на фентъзи. "С писане в България не можеш да се изхранваш", сподели Трошанов.

През годините той умело съчетава служебните си ангажименти с хобито - писане на романи. Вече на книжния пазар са излезли книгите му "Ламя ООД" и "Ламя освобождение", които са част от едноименната трилогия "Ламя". Пред възпитаниците на Професинална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" Трошанов "се изповяда" не само като писател, но даде информация за кариерното развитие. Той подробно запозна учениците с бъдещето развитие и перспективи в областта на програмирането и технологиите.

Галерия