Атанас Кателиев ще пее в Приморец навръх празника на жената

Атанас Кателиев ще пее в Приморец навръх празника на жената

На 8 март гранд хотел и СПА "Приморец" ще поднесе на дамите вечер, пълна със забавления, емоции, стойностна музика и специално 4-степенно меню. На сцената ще излязат победителят в сезон 2019 на най-гледаното музикално шоу "Гласът на България" Атанас Кателиев и възпитаникът на Национално музикално училище "Любомир Пипков" Преслав Атанасов – вокал, изпълнител на ударни инструменти, китара, бас, пиано, тромбон. Те ще изпълнят любими песни на  Бруно Марс, Ейми Уайнхаус, Стиви Уондър, D2, Любо Киров, Графа ... Повече за участието си в специалната вечер разказва "Гласът на България'2019" - Атанас Кателиев.

Защо приехте поканата да бъдете част от специалната вечер за 8 март в град хотел и СПА "Приморец"?

- Благодаря на гранд хотел и СПА "Приморец" за поканата. За първи път ще пея в Бургас. Радвам се, че това ще се случи на толкова елегантна и популярна сцена, домакин на различни ценни културни, развлекателни и бизнес събития.

Какво да очакват гостите на 8 март в гранд хотел и СПА "Приморец"?

- Много добро настроение на празника! Ще благодарим на дамите, че ни вдъхновяват.  Шоубизнеса го има само заради тях. Статистически, основно те купуват билети за концерти в световен мащаб. Цифрите са 70 към 30% в полза на дамите. Мъжете нямат толкова сетивност към изкуството.

Работили ли сте заедно с Преслав Атанасов и по други проекти?

- Работим заедно от година. Запознахме се покрай репетициите на песен за "Гласът". Винаги, когато имаме възможност сме заедно по участия. Той е изключително талантлив, с много правилно усещане за нещата. 

От кога се занимавате с музика?

- Музиката не е нещо ново за мен. От V до XI клас свирих на гайда, ходех по конкурси. Днес все по-рядко ми остава време за това. Таланта си в пеенето открих случайно. Приятел ме покани да пея в бар. Оттам нататък, всичко се случи много бързо.

Какво ви дадоха участието и победата в "Гласът на България'2019"?

- Възможност за изява на сцена, много по-голяма от която и да е друга, както и контакти с музиканти от ранга на тези от бенда на "Гласът на България". Опит, поглед към реалния шоубизнес и реализацията му.

Къде искате да ви отведе музиката?

- На все по-голяма сцена, надявам се и извън България.

Професията ви е интересна: стругаро-фрезист. Липсва ли ви и остава ли ви време за нея?

Баща ми е стругаро-фрезист, затова професията ми е по наследство. От самото начало на "Гласът" не съм влизал в работилницата. Липсва ми физическият труд, усещането да създавам от нищо - нещо; неща, които ще бъдат полезни на някого. При музиката няма подобно чисто физическо натоварване. Там предизвикателството е основно по отношение на психиката, волята, ума.  

По какви проекти работите в момента?

- На 24-ти януари бе премиерата на дебютната ми песен и клип "Вярваш ли ми". Сам съм си продуцент. Музиката и текста написах заедно с Ангел Дюлгеров - част от бенда на "Гласът на България", един от най-добрите български китаристи, работил с Лили Иванова и Любо Киров. Аранжиментът е изцяло негов. До април ще представя и втората си песен, по която работя в момента.

Каня всички дами, всички бургазлии и гости на Бургас с отношение към стойностната музика на моята първа изява в този красив морски град! Обещавам, че вечерта ще бъде чудесна и много ще се забавляваме заедно! Ще ви очаквам на 8 март от 19:30 часа в в класически ресторант "Приморец" на гранд хотел и СПА "Приморец".

Цена на куверт: 64.00 лева на човек.