Така изглежда в момента тротоарът на улицата в Сарафово. Снимка ГЕРБ

Така изглежда в момента тротоарът на улицата в Сарафово. Снимка ГЕРБ

Старите и изпочупени плочки на тротоара по главната улица "Ангел Димитров" в бургаския квартал "Сарафово" ще бъдат подменени с нови. Средствата за ремонт на тротоарите ще бъдат от бюджета на общината, който бе приет на сесия на Общинския съвет на 14-ти февруари.

Предложението за подмяната на тротоарната настилка е на общинския съветник от групата на ГЕРБ Евелина Михалева. Докладната записка беше гласувана на сесията на ОбС - Бургас.

"Миналата година започна изграждането на тротоари по основната улица "Ангел Димитров", както и на джобове за паркиране на моторни превозни средства. Тази година от ВиК беше прокарана и канализацията в този участък. Изграждането на тротоари по цялата улица ще направи облика на квартала много по-красив, а разхождането по улицата – по-приятно и безопасно", коментира Михалева.

Тя допълни, че изключително бързото разрастване на квартала и многобройните нови кооперации и жилищни комплекси се нуждаят от добра довеждаща инфраструктура, която да подобри качеството на живот на живущите в квартала.