Мариян Иванов (вляво) е член на Възраждане и вече кандидат за съветник

Мариян Иванов (вляво) е член на Възраждане и вече кандидат за съветник

Мариян Иванов - бивш главен редактор на БНР Бургас, напусна радиото, за да се влее в редиците на партия "Възраждане" и ще бъде издигнат като кандидат за общински съветник от тяхната листа.

"Влизането ни в ОбС с максимално голяма група, а ние ще работим за мнозинство, не е самоцел. Влизането ни е да променим града и общината, за да може нашите деца, бъдещето на Бургас да не изчезват. Бургаският регион, като изключим Северозапада, е най-бързо изчезващия. Това контрастира на това, колко е добър града. Нивото на заплащане в общината не е такова, каквото ние искаме", каза бургаският депутат от партията Цончо Ганев на нарочен брифинг. На него бе представена листата с кандидати за общински съветници в община Бургас. Водач на листата е и кандидатът за кмет на "Възраждане" Тодор Ангелов.

"Няма да участваме в коалиции в следващия ОбС. Ще реализираме политиката, която прави "Възраждане" в национален план. Тези, които не обслужват определени икономически кръгове ще бъдат подкрепени", каза Цончо Ганев.

"Листата е свързана само със специалисти в своята област, с хора с образование, които не са били обвързани с никакви схеми, кръгове от фирми и не са били част от статуквото, което до вчера е управлявало и днес да са дошли при нас. Точно заради това "Възраждане" преди година и половина премахна гражданските квоти и членовете, които са в момента в нашата листа са членове на "Възраждане" и ние от "Възраждане" носим отговорност за всяко едно от тези имена и вярваме, че всеки един от тях ще застане с името си, с авторитета си и ще работи за Бургас и за общината като цяло. Защото в крайна сметка задължението на общинските съветници е да защитават жителите и приоритетите на общината, не да защитават да кажем приоритетите на община Варна", каза още Ганев.

Втори в листата е Александър Койчев - организационен секретар на "Възраждане" - Бургас, икономист по образование, трета е Виктория Върбанова, зам.-председател на "Възраждане" - Бургас", четвърти е Мариян Иванов - журналист, пета е Виолета Диянова - икономист, шеста Мария Вълкова, има собствен бизнес, седми е Драгомир Дончев, магистър по маркетинг и мениджмънт със собствен бизнес, осми - Атанас Аврамов с висше техническо образование и висше военно образование, девети - архитект Ирина Попкармезова, десети - Димитър Златев, възпитаник на СУ "Св. Климент Охридски".

Партията ще се яви на местните избори в община Бургас с пълна листа от 51 кандидати за съветници.