Премиерата е на 26-ти септември в бургаския театър. Снимки Лина Главинова

Премиерата е на 26-ти септември в бургаския театър. Снимки Лина Главинова

С премиерата на "Последният янки" от американския писател Артър Милър стартира сезон 2019/2020 на драматичен театър "Адриана Будевска". Спектакълът може да се види на 26-ти септември от 19.00 часа на сцената на камерна зала "Апостол Карамитев". "Пожелах си в залата да се поставят сериозни постановки със сериозни режисьори. Да могат артистите също да се представят сериозно", сподели директорът на ДТ "Адриана Будевска" Борислав Чакринов.

С поставянето на култовото произведение "Последният янки" на Милър на морската драма се заема режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски. Той избира в постановката да участват актьорите от трупата на театъра - Тихомир Благоев, Невена Цанева, Николай Стоименов и Аглика Бояджиева. "Смятам се за човек, творчески свързан с бургаския театър. Тук нещата се случват, защо театърът е жив организъм", сподели режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски. Той избира неслучайно пиесата на Милър, защото в нея се поставят вечните теми - какво е човекът, близостта, честността.

Каква ще е съдбата на четиримата герои? Ще стане ясно след като се гледа спектакъла "Последният янки".

Само пет дни след премиерата на "Последният янки" на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска" ще се играе "Умопомрачение" от Сам Бобрик. Спектакълът е на 30-ти септември съвместна продукция на бургаската драма и театрална къща "VIVA art". Постановката е дело на режисьора Борислав Чакринов. Централните роли се изпълняват от неповторимия творчески тандем - Койна Русева и Асен Блатечки. В спектакъла публиката ще види и бургаските актьори Стефан Иванов, Никол Карабинова и Никола Парашкевов. Успоредно с подготовката на двете премиери в бургаската драма трупата ще има представления на 15-ти октомври в театър "София" на спектакъла "Да минеш под дъгата" и на 30-ти октомври във Военен театър с "Гераците".

Галерия