Акцията се е провела за една седмица в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Акцията се е провела за една седмица в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Глобиха водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. На него ще му бъде и отнето свидетелството за правоуправление за срок от 2 години, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас.

За седмицата служителите от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР в Бургас проведоха специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления - спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 674 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са десетина.

С глоба в размер на 30 лева са санкционирани седем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда - най-вече на улица "Александровска" и улица "Алеко Богориди".

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 17 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ - червен, светофарен сигнал са санкционирани 13 водачи.