Водачът не изпълнил полицейска разпореждане и ще бъде санкциониран. Снимка Архив Черноморие-бг

Водачът не изпълнил полицейска разпореждане и ще бъде санкциониран. Снимка Архив Черноморие-бг

61-годишен водач на микробус ще бъде санкциониран, защото не е спазил полицейско разпореждане, съобщиха от Областна дирекция на МВР в Бургас. Тази сутрин пътническият микробус "Ивеко", със сливенска регистрация, превозвач 11 пътници по маршрут Средец - Бургас, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за село Дебелт. Шофьорът, жител на средецкото село Факия, бил спрян в района на Аврамов мост от полицейски патрул. Униформените обяснили на водача, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. Въпреки това мъжът минал през затворения и наводнен участък. Микробусът аварирал. В резултат на действията, предприети от местни жители и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас микробуса е изтеглен на безопасно място, а 11-те пътници са спасени и извозени до крайната точка с друг транспорт.

61-годишният водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР - неизпълнение на полицейско разпореждане и на Закона за движение по пътищата - преминаване през забранен пътен участък.

Към момента на територията на Бургаска област затворени остават следните пътища:

- Ахтопол - Резово в двете посоки, до оттеглянето на придошлите от река Велека води;

- подхода към село Дебелт, община Средец;

- участъка между селата Извор и Зидарово;

- участъка между селата Димчево и Присад.

От ОД на МВР в Бургас призовава водачите да не предприемат пътувания към посочените места освен в изключително належащи случаи.