Мариан Бачев изпълнява главната роля в спектакъла Чаплин

Мариан Бачев изпълнява главната роля в спектакъла Чаплин

Бургаската публика ще съпреживее историята на великия Чарли Чаплин, разказана в мюзикъл от Крис Къртис на 6-и юни, понеделник, от 20.00 часа в Летния театър Ще видим как един малък човек тръгва по своя път, който ще го изведе към любовта, щастието и световната слава, за да се превърне в достолепния Сър Чарлс Спенсър Чаплин, който получава "Оскар“ за цялостно творчество през 1972. Постановката е премиерна за България, реализирана е от Държавна опера – Варна, режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент Страцимир Павлов, хореограф Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов. 34 актьори и 130 костюма ще се явяват на сцената в пищния спектакъл, автор на костюмите е Розина Макавеева. Любимецът на публиката Мариан Бачев ще се превъплъти в образа на Чарли Чаплин. Ще му партнират Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър), както и артистите, балет и оркестър на Държавна опера – Варна. 
Постановката се реализира по специално договаряне с Bubbles Incorporated, S.A. & Roy Export, S.A.S. и Broadway Licensing, 7 Penn Plaza, Suite 904, New York, NY 10001. Мюзикълът връща назад лентата на времето, за да я превърти на бързи обороти и да ни накара да изживеем и сълзите, и смеха в един живот, по-вълнуващ и от филм. „Това е един спектакъл за обичта“, споделя режисьорът Борис Панкин. Неговата мечта Чаплин да проговори изцяло на български се сбъдва, но не само това, той дори и запява на нашия език. "Това е "Чаплин - мюзикълът“, а не "Чаплин - автобиографията", като всичко в спектакъла е одобрено от наследниците на семейство Чаплин – и фактите, и фикцията". 
Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей, а трупата на Държавна опера - Варна изпреварва дори Лондон с поставянето и излизането на сцена с него. От днес до понеделник билетите на касата на часовника се продават на цена от 20 лева. Всеки, закупил билет за "Чаплин“ получава отстъпка от билетите за "Цар Лъв“ на 26-и.юни , за "Тютюн“ на 3-и юли и за "Коса“ на 24.-и юли  на сцената на Летния театър в Бургас.

Галерия