Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Снимка Архив Черноморие-бг

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Снимка Архив Черноморие-бг

Горя автомобил, паркиран на общински паркинг в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. На 22-ри май около 00.47 часа в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил "Мерцедес Е 220" - купе, с бургаска регистрация, собственост на 39-годишна бургазлийка. Жената го е паркирала общинския паркинг на улица "Ген. Гурко".

Установено е, че огънят започнал от областта на предната лява гума на автомобила, паркиран на втория ред - четвърто паркомясто, като своевременно е забелязан от служителя на паркинга. Той взел подръчен пожарогасител и успял да потуши огъня. Местопроизшествието е посетено от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. При извършения оглед е констатирано, че в резултат на палежа са изгорели частично пластмасовите предни подкалници и самите метални калници на автомобила. Върху предните гуми и предния капак са намерени и иззети общо три парчета от плат, напоени с течност с миризма на нефтопродукт.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.