Лекциите са на 28-и февруари в Колежа по туризъм

Лекциите са на 28-и февруари в Колежа по туризъм

Лекции, свързани с дигиталната трансформация и новата европейска регулация GDPR ще се проведат на 28-и февруари (сряда) в Колежа по туризъм на университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Лекциите са отворени както за студенти на университета, така и за всички желаещи да присъстват. Те са част от материала, изучаван в магистърската програма по "Информационни технологии в управлението и трансформацията на бизнес процеси" по дисциплината "Системи за управление на ресурсите на предприятието (ERP)". Магистърската програма е към катедра "Компютърни системи и технологии" на университета, която е подкрепена от Българската аутсорсинг асоциация и образователната организация "ERP Academy".
На тема "Digital Transformation powered by SAP" ще говори Мирослав Димитров. Той ще разкаже на студентите за това как използването на технологични решения може да създаде конкурентно предимство за бизнеса и откъде да започнем. След него своята лекция ще изнесе Валентин Русалийски, който ще говори за защитата на личните данни преди Регламент 679. Той ще разкаже повече за новите моменти в защитата на личните данни, официалните препоръки, публикувани от КЗЛД, дерогациите за малкия бизнес и значението им. В лекцията му ще бъдат засегнати още правни, бизнес, административни и технически аспекти на сигурността на личните данни и киберсигурността в бизнеса.
През 2017-та година катедра "Компютърни системи и технологии" в университета стартира магистърска програма "Информационни технологии в управлението и трансформацията на бизнес процеси". Инициативата е на кмета на Бургас Димитър Николов, председателя на борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация Станимир Николов и доц. Магдалена Миткова, ректор на университета. В програмата са предвидени четири модула за придобиване на знания и умения в областта на информационните технологии и подготвяне на управленски екипи за аутсорсинг индустрията. Обучението е с комплексен и интердисциплинарен характер, насочено към придобиване на компетенции, свързани с изпълнение на проекти в аутсорсинг индустрията, бизнес комуникация, управление на човешки ресурси и работа в екип.