Срещата ще се проведе в сградата на община Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Срещата ще се проведе в сградата на община Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Готов е инвестиционният проект за реставрация на къща на улица "Ген. майор Лермонтов" в Бургас. Собствениците на имота ще се запознаят с него на нарочна среща, която е планирана да се проведе на 14-ти януари от 14.00 часа в заседателната зала на Община бургас. По време на срещата ще им бъде представен проекта за извършване на ремонтно-възстановителни дейности по уличната фасада на съществуващата сграда - частна собственост, попадаща в границите на Групова недвижима културна ценност "Ансамбъл улица „Алеко Богориди" в Централната градска част на Бургас.

В срещата ще участват и представители на община Бургас и проектантския екип, на която собствениците ще имате възможност да се запознаете с изготвения инвестиционен проект. Те ще могат да споделят изискванията и забележките си по проекта. Като неразделна част от инвестиционния проект за видовете ремонтно-възстановителни дейности е изготвена подробна количествено-стойностна сметка.

Проектът, ведно с указания и срокове за изпълнението им ще бъдат предоставени безвъзмездно на собствениците след приключване на всички съгласувателни процедури.

Съгласно решението на Общински съвет-Бургас при неизпълнение на указаните, необходими съгласно инвестиционен проект и дадените предписания ремонтно-възстановителни дейности по уличната фасада, същите ще бъдат извършени от Общинско предприятие "Общински имоти" Бургас, като вложените средства ще бъдат претендирани за възстановяване от собствениците на сградата и самостоятелни обекти в нея.