Проектът е на Министерството на образованието и науката. Снимки ДГ Пролетна дъга

Проектът е на Министерството на образованието и науката. Снимки ДГ Пролетна дъга

Детска градина "Пролетна дъга" в бургаското село Маринка успешно работи по проект "Активно приобщаване в системата на предучилищното образование" на Министерството на образованието и науката. След възстановяване дейността на градината в края на май месец, се възобнови и работата по проекта за допълнително обучение по български език и литература. Сформира се група с деца, чиито родители приеха мерките за безопасност в градината и подписаха декларация, че децата ще посещават заниманията по проекта в детската градина. Изготвена бе тематична програма и по определен график се организираха и провеждаха допълнителни форми на педагогическо взаимодействие.

Акцентира се на художествената литература, звуковата култура на децата, развиване на фонематичен слух, граматически правилна реч, както и на обогатяване на речника на децата. С познати текстове и приказки се организираха театрализирани игри и драматизации. Закупена бе шатра, масички и столчета и децата провеждаха своите занимания на открито в двора на детската градина. Децата слушаха и преразказваха приказки, изпълняваха различни словесни упражнения, моделираха дума и изречение, влизаха в роли на познати герои с радост.

"Когато се работи в малки групи или индивидуално, както често се случва, децата отбелязват напредък. През летните месеци те усвояваха пропуснатото програмно съдържание, учеха се да говорят правилно и научаваха нови думи в различни игрови ситуации", гордее се екипът от преподаватели в детската градина.

Галерия