Новото видео към песента Burnout вече може да се гледа в Youtube

Новото видео към песента Burnout вече може да се гледа в Youtube

"Хич не е добре, а е толкова добре" е най-често повтаряната фраза в новата песен на Графа - "Burnout". Тя е изненадваща смесица от поп, кънтри и блус с джази намигване. Музиката и аранжимента са на Графа, като в джаз частта се включва и маестро Живко Петров. Текстът е написан в колаборация с Йордан Жечев.

След толкова много години на сцена Графа отново излиза извън зоната си на комфорт и прави смели стъпки напред, като експериментира на нови музикални хоризонти.

В трака и впечатляващото видео към него се припознават много от феновете на Графа, които коментират активно в социалните мрежи и платформи "Текстът описва реалния живот, клипът е на световно ниво", споделя потребител в YouTube, а друг допълва - "Химна на работещия човек, Графа е просто уникален".

Идеята за песента идва от приятелството и подкрепата на хората в квартала, техните занаяти и бизнеси, от топлата и непринудена атмосфера на Стара София. Сериозната тема за състоянието "Burnout" и стреса е поднесена  лъчезарно и с усмивка, като решението е именно в това да живеем като общност и в разбирателство.

Темата вдъхновява талантливия млад режисьор Свилен Славов и оператора Виктор Добрев да създадат нестандартен, различен и динамичен видеоклип. В началото му виждаме ръгбистите от "Балкански котки" и Графа, който се показва и като убедителен актьор след агресивно зададения въпрос "Графа, имаш ли балада?". Картините във видеото се сменят бързо и динамично, богато е на персонажи и закачливи моменти, много хумор и самоирония. Представени са занаятчии, граждани, музиканти, представители на животински видове – петли, пони, включително и самия г-н Burnout, изигран от Йордан Жечев, а обединяващото звено е Графа. Зад цялото това разнообразие прозира дълбочината на темата, която вълнува огромна част от съвременното общество – непрекъснатият стрес и преумора, които могат да бъдат излекувани само с приятелство, човечност и здрави взаимоотношения.

Феновете вече определиха песента за хит на лято 2024, а късметлиите в София (26 юни, кино "Кабана"), Стара Загора (28 юни, Летен театър), Русе (18 юли, Летен театър), Варна(28 юли, Летен театър), Бургас (30 юли, Летен театър) и Пловдив (11 август, Античен театър), ще я гледат на живо и ще я пеят заедно с любимия си певец.

"Най-щастливото турне" ще поднесе на меломаните невероятно музикално шоу и продукция базирана на успешния концерт на Графа на националния стадион "Васил Левски".

На 24 май ще се проведе церемонията по връчването на наградите "Аскеер", където Графа е номиниран в категория "Театрална музика" за касовото представление на Младежки театър - "Пипи Дългото чорапче".

Галерия