Всяка сватба има своя вкусна страна. Тя, също ще намери място на най-новото сватбено изложение на Бургас – Grand Wedding Expo, което ще се проведе на 26 и 27 януари в Гранд Хотел и СПА Приморец, който освен домакин е инициатор и организатор на специализирания форум. Инициативата ще събере различни тематични специалисти. Входът за посетители е свободен.

Специално събитие от 14:00 часа на 27 януари (неделя) ще покаже тенденциите в сватбените менюта. То ще представлява презентация и дегустация.

Презентационната част ще включва визуално мултимедийно представяне на иновативна специална стена. Технологията е специална и показва изключително жива и съответно въздействаща картина. За нея, грижа ще има екипът на партньора на Grand Wedding Expo – DJ, Service, Sound and Light. Презентацията ще покаже кадри „от кухнята“, при създаване на сватбени менюта от шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Красимир Петров от Средиземноморски ресторант Салини на Гранд Хотел и  СПА Приморец. Така, гостите на Grand Wedding Expo ще могат да видят как изглеждат вкусните предложения – и как се приготвят, защото естетическата част на едно ястие е точно толкова важна, колкото и вкусът.

Другата компонента на събитието, ще бъде дегустация. Тя ще бъде на предястия и основни ястия от сватбени менюта, представени в коктейлен „хапки“ формат, за да може лесно да бъдат опитани, от по-голям брой гости.

 Решението за подобно разделение на събитието цели показване на целия процес – от приготовлението на храните, ноу-хау от готвачите, красиви презентации на отделните степени – до същинска дегустация във формат, адаптиран за удобна консумация – коктейлна дегустационна хапка, която събира всички вкусови качества на реалното ястие.

Ето кои са вкусовете, които ще бъдат включени в дегустационното меню:

Предястия:

Спаначен блин с пушена сьомга

Палачинка с мус от сирена и скариди

Дует от сирена, ананас и сладко от боровинки

Запечен патладжан с моцарела и доматен сос

Дроб от треска с хлебен крутон и млечен дресинг

Панирана риба със сос Холандез

Основни ястия

Запечено пилешко филе с моцарела и трюфел сос

Пилешко филе с бекон, галета, сушени домати и печен сос

Свинско бон филе с френски тъмен сос

Свинско с моцарела и спанак

Телешки топ сирлойн

Лаврак филе

Сьомга филе

 

Предложенията за сватбени менюта, част от Grand Wedding Expo са на шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Красимир Петров, от Средиземноморски ресторант Салини на Гранд Хотел и СПА Приморец. Ето какво споделят самите те за вкусното събитие в рамките на сватбения форум, както и за сватбените менюта като цяло: „Някога, храната, част от сватбените събития беше доста еднотипна. Всички си спомняме свинската вратна пържола с гъбен сос и гарнитура пържени картофи. Днес, вкусовете, които бъдещите младоженци избират за гостите на сватбеното си тържество са изключително разширени и разнообразни. Сред тях има буквално всички основни храни -  пилешко, свинско, телешко, риба, разнообразни предястия. В Гранд Хотел и СПА Приморец предлагаме разнообразни сватбени менюта, които се обновяват регулярно, съобразно последните тенденции и предпочитания. Разбира се, напълно отворени сме към всякакви импровизации. Наблюденията ни са, че те се харесват и на бъдещите младоженци, които не са от България. Понякога, хората идват при нас с готови концепции за това, какво искат. Обикновено обаче, ние ги насочваме към различни варианти, съобразени с основните им изисквания за продукт/и. Консултираме бъдещите семейства и относно това, доколко различните степени, които са подбрали си кореспондират и звучат добре в общо меню. Предлагаме разнообразни варианти и на детско сватбено меню, както и интересни опции за вегани, вегетарианци и гости на пределен хранителен режим“ – разказват шеф Кръстев и шеф Петров.

„Все още има хора, които търсят шопската и овчарската салата като първо предложение към гостите на сватбеното си тържество. Предлагаме им различни по-интересни интерпретации, които съхраняват идеята за традиция и любим вкус, раздвижена с различни допълващи вкусове и визуални внушения. Що се отнася до размера на порцията, търсят се стандартните, а не по-бутикови и разкошни като презентация, но с по-минимизиран обем предложения“ – споделят кулинарите, начело на ресторантите на инициатора, организатор и домакин на Grand Wedding Expo – Гранд Хотел и СПА Приморец.

„Предложенията за сватбено меню, които ще представим на Grand Wedding Expo са разчупени, разнообразни, съчетани с цветни гарнитури, които правят ястието силно привлекателно и от естетическа гледна точка и придават допълнителен колорит и акцент на тържеството. Рецептите са изяло наши, авторски. Те комбинират нашия опит и познания и показват разнообразни концепции за съвременно сватбено меню“ – приключват темата главният готвач на Средиземноморски ресторант Салини шеф Ивелин Кръстев и зам. главен готвач шеф Красимир Петров.

Grand Wedding Expo е сцената, която ще събере всичко за сватбата на една автентична сватбена локация – Гранд Хотел и СПА Приморец. В двата дни на изложението на разположение за консултация, както и с авторски декорации и презентации ще бъдат сватбени агенции Брилянтин, Диаманти, Eventful days, Magnetic day,  Mirena, Perfecta, White magic, Fines, Harmony. Ще ви очакват и фотографите Ивелин Илиев, Вили Пефтичева, Иван Славов, Мара Радва, Александър Митов, Детелина и Божидар Кръстеви Вонлѐ Арт фотографи. Относно цветната декорация на едно сватбено тържество своя композиция ще представи флорист Радослава Вълканова, към която можете също да се обръщате за консулт, както и цветна стена-банер с дизайнерски цветя на Big Flower. Ще бъдат представени и разкошните булчински рокли на Pronovias, новата линия детски официални облекла на българската марка Salzarra, както и богат избор от над 400 базови модела брачни халки на Belissima Marry me.

Допълнително, в рамките на Grand Wedding Expo ще се проведат няколко подсъбития, които ще визуализират други важни сватбени моменти и детайли. Сред тях е дегустацията на сватбени менюта с автори шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Красимир Петров от Средиземноморски ресторант Салини на Гранд Хотел и СПА Приморец. Вкусното събитие ще се проведе във втория ден на сватбеното експо – 27 януари, от 14:00 часа. Моля, имайте предвид, че дегустационните количества са ограничени.