Екшънът се разиграл днес следобед на пътя Бургас - Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Екшънът се разиграл днес следобед на пътя Бургас - Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Грузинец, превозващ 12 мигранти, влезе в насрещното движение и удари пет автомобила, съобщиха от Областна дирекция на МВР в Бургас. Екшънът се е разиграл днес около 13.02 часа по пътя Созопол - Бургас, в района на Ченгене скеле. Лек автомобил "Ауди А 6", със софийска регистрация, преди КПП "Пода", обслужван от Гранична полиция, вероятно поради получена информация, обръща посоката си на движение и започна да се движи насрещно на автомобилите, пътуващи в посока Бургас.

"Ауди"-то успява да блъсне странично четири коли, като в района на Ченгене скеле допуска черен сблъсък с лек атомобил "Нисан кубистър", с бургаска регистрация, чийто водач е откаран в бургаска болница за уточняване на получените от пътния инцидент наранявания.

Водачът на "Ауди"-то и неговите спътници, превозвани, както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но благодарение действията на 4 екипа от Граничен полицейски участък - Бургас и сектор "Специализирани тактически действия" към РДГП Бургас са задържани своевременно.

Установено е, че водачът на "Ауди"-то е 47-годишен грузински гражданин, а превозваните от него 12 мъже са преминали нелегално границата на България и са от сирийски произход. Задържани са в ГПУ - Бургас. Работата по случая продължава.