Хиляди бургазлии изпълниха площад Тройката и купонясваха с диско кралицата Прешъс Уилсън. Снимки Черноморие-бг

Хиляди бургазлии изпълниха площад Тройката и купонясваха с диско кралицата Прешъс Уилсън. Снимки Черноморие-бг

Хиляди бургазлии и гости на града дойдоха на площад "Тройката", за да празнуват под открито небе настъпването на Новата 2023 година. Купонът започна в 22.30 часа с подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye, след който на сцената се качи диско кралицата Прешъс Уилсън,.заедно с двете си беквокалистки.. Тя изпълни популярни парчета от 80-те и 90-те години от репертоара на групите "Eruption" и "Boney M", както и от времето на соловата ѝ кариера. А малко преди полунощ на сцената се качи кметът Димитъэр Николов, който отброи последните секунди до настъпването на Новата година  и поздрави бургазлии.

"Изпращаме една трудна, сложна, противоречива година, но тя е година от нашия живот. 2022 година ни донесе различни изпитания, но заедно, сплотени бургазлии успяхме да ги преодолеем. Аз съм убеден и, че съвсем скоро ще приключим успешно всички важни за Бургас проекти", каза Димитър Николов.

"Добра година за всеки от нас в любимия Бургас" - това е късметът, който изтегли кметът Николов от новогодишната баница минута след като отвори шампанското.за настъпването на Новата 2023 година, в компанията на Прешъс Уилсън, която пък изтегли късмет "щастие". След това двамата поведоха новогодишното хоро.

Небето бе озарено от пъстроцветна заря, а концертът продължи с изпълнението на  оркестър "Странджа" и неговата солистка Жечка Сланинкова. 

Галерия