Събитието ще се проведе на 14-ти април, неделя

Събитието ще се проведе на 14-ти април, неделя

Гранд хотел и СПА "Приморец" насърчава бургазлии да водят природосъобразен начин на живот, като карат колело. Един алтернативен начин, да се насладите на града, са велоалеите, които имат своето място на всяка туристическа карта. Ако не разполагате със собствен велосипед, може да наемете такъв от велостоянките на община Бургас, които са разположени на ключови локации в целия град. Алеите за велосипедисти са с дължина над 50 км, обхващат територията на целия град, покриват бързата автобусна линия на града и са отлична транспортна здравословна и еко алтернатива. Мрежата велоалеи се развива и поддържа, като последно се работи по трасето, водещо до квартал "Сарафово". Това е най-удобната любителска велоалея, тъй като до нея нямат достъп автомобили, а е изключително красива - от едната страна е морето, а от другата - Атанасовското езеро.

Велосипедът е отличен начин не само за придвижване, разходка и развлечение. Той е и грижа за здравето. Избирайки го за себе си, не забравяйте да се снабдите и с подходяща екипировки – светлини, задължителни за тъмната част от денонощието, както и каска, която е залог за по-висока безопасност. Тръгнете ли с колелото извън града, вземете и светлоотразителна жилетка.

Велосипедите са предпочитан транспорт за много местни граждани и туристи в редица страни. Избират ги включително представители на властта и държавната администрация. У нас, велосипедът също става все по-предпочитан. За да се насърчи изборът му обаче, залог е съответната инфраструктура. В Бургас, тя е налична. Затова все повече бургазлии и гости на града карат колела по всяко време, из целия град.

За да насърчи още повече тези тенденции, както и да промотира толерантността на пътя и велосипедите като здравословен и зелен транспорт, гранд хотел и СПА "Приморец" организира велошествие "Let’s get cycle". То е без състезателен характер и е отворено към хора от всички възрасти. Ще се проведе на 14 април (неделя) в Морската градина на Бургас. Регистрацията е от 9 до 10 същия ден, до "Приморец", от страната на плажа, където разбира се стартират велоалеите в крайморския парк. Регистрираните участници ще участват в томбола с тематични награди.