Трябват смели и антисистемни действия, за да останат младите хора в Бургас, а тези, които са заминали по една или друга причина, да има защо да се върнат. Това заяви Христина Секлемова - кандидат за общински съветник от листата на партия "Средна европейска класа" в община Бургас.

Тя има собствен бизнес, ръководи първата сватбена агенция в града. Една от трудностите, които все по-често среща е да намери млади, амбициозни и сериозни хора за работа. Причината за тяхното отсъствие е липсата на работеща икономика и добри доходи. Младите избират София или чужбина, защото там получават по-висок стандарт на живот, нещо което все още липсва в Бургас.

"Трябва да намерим разковничето, да разчесем заплетения възел и да дадем работещите решения, за да може да върнем младите хора и да задържим тези, които въпреки трудностите са избрали да останат в родния Бургас, за да работят, да създадат семейства и тук да гледат децата си. Това е и причината, заради която участвам в предизборната кампания и съм част от листата на СЕК", каза Христина Секлемова.
"До тази година не се познавахме с Константин Бачийски (кандидат за кмет и водач на листата за съветници на СЕК б.а.). Бях гледала негови изяви и ми направи впечатление, че въпреки успешния бизнес, който има, той вече осем години работи активно в Общинския съвет, за да се променят условията за предприемачите, които искат да развиват своя бизнес тук", сподели Секлемова.

Заедно с Бачийски имат сходни идеи и това е причината да приеме поканата му да бъде част от листата за съветници.

"Той има план, озаглавил го е "Планът Бачийски". Има идеи и решения как да бъдат реализирани те. Както е и с проекта за бившето летище в село Равнец, което може да се превърне в Безмитна зона, разбира се и с подкрепата на държавата. Да, хубаво е, че в Бургас има добре поддържани градинки, Морска градина, градът има променен облик, но само с това няма да можем да задържим младите хора и да искаме тези, които са напуснали града да се върнат", смята Христина Секлемова.

Според нея, трябва ремонтите, които се извършват да се правят качествено, така че да не се налага вече обновена улица или булевард след година да се разкопава отново, защото изпълнението не е добро. За да има промяна обаче, трябва да се гласува. "Всеки трябва да упражни правото си на вот, защото, ако не се гласува се "налива" в кошницата на партиите от статуквото", категорична е Секлемова.