Изложбата ще може да бъде разгледана още две седмици. Снимка Архив Черноморие-бг

Изложбата ще може да бъде разгледана още две седмици. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" отваря врати за посетители от днес, след като два месеца бе затворена, заради извънредното положение, въведено на 13-ти март. Галерията ще работи от 10.00 часа, като на обяд ще бъде планирана почивка от минимум 45 минути, за да може да бъде отново дезинфекцирано.

Музеи, галерии и библиотеки ще могат да отворят от днес, след като министъра на здравеопазването Кирил Ананиев издаде на 11-ти май заповед, с която регламентира това.

"Посетителите ще трябва да бъдат с маски, а ние сме приготвили дезинфектант за ръце. Създали сме нужната организация и можем да посрещнем посетители. Имаме 150 квадратни метра площ, така че мястото е достатъчно, за да бъде спазена дистанцията между отделните хора", каза пред "Черноморие" директорът на галерията Георги Динев.

Последната изложба, която беше открита пред пандемията е с творби на Стоян Цанев. Тя ще остане подредена на двата етажа на галерията още две седмици. Така тези, които не успяха да я разгледат, ще могат да го направят сега като спазват противоепидемичните мерки.

Бургазлии с реверанс пред самотния европеец Цанев