Столетницата получи цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Бургас Димитър Николов

Столетницата получи цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Бургас Димитър Николов

И на 100 години Вълка Панкова чете без очила и градинарства. Юбилярката закръгли век на 1-ви юли. От рано сутринта баба Вълка посреща гости в дома на дъщеря си в град Българово. Развълнувана от предстоящия юбилей тя заръчала на внучката Валя да й приготви роклята, с която ще се премени за личния си празник.

"Всяка сутрин става и влиза в оранжерията. Проверява кое е за плевене, кое за поливане, кое за бране и ни дава наставления", разказа внучката на столетницата. Корените на баба Вълка са от котелското село Везенково. Преди години обаче, с напредването на възрастта, се премества да живее при семейството на дъщеря си в Българово. "90-та годишнина отпразнувах във Везенково. Беше голямо тържество", спомня си юбилярката. За 100-ия си рожден ден тя получи цветя, поздравителен адрес от кмета на Община Бургас Димитър Николов и подарък. Рожденичката на глас прочете поздрава от кмета Николов без да ползва очила и да се запъни. 

Баба Вълка не скрива, че обича живота и се радва на вниманието на трите си деца, на шестте си внуци, на правнук и праправнук. 

Лъчезарната възрастна жена сподели, че е трогната от жеста, защото въпреки възрастта си се интересува от всичко хубаво, което се случва в Бургас. "Сутрин ставам към 07.00 часа, ставам, оправя си леглото, закусвам. Всички ми помагат и аз затова имам този дълъг живот", споделя юбилярката. Дори на рождения си ден не пропуска да спомене съпруга си, който си е отишъл от този свят преди 24 години.

Освен с бистър ум и искряща положителна енергия, баба Вълка изумява с едно нестандартно предпочитание - обича по-високите скорости и винаги смъмря зет си, ако я вози по-бавно.

Днес столетницата, която много обича да приема гости, бе приятно изненадана и от своята кръщелница - журналистката Десислава Георгиева, и от кмета на Българово Йордан Йорданов.

Галерия