Шеф Станислав Райчев определи рибената чорба победител в конкурса. Снимки Лина Главинова

Шеф Станислав Райчев определи рибената чорба победител в конкурса. Снимки Лина Главинова

И най-вкусната рибена чорба в Бургас е... Този въпрос си задаваха днес посетителите на третото издание на Фестивала на рибата и виното, който се проведе в продължение на три дни в морския град. Фестивалната зона бе обособена в близост до експозиционен център "Флора" и в привлече малки и големи с вкусно приготвената риба, марковите вина и разнообразната програма.

Кулминацията на фестивала бе конкурсът за най-вкусна рибена чорба. В нея можеха да участват заведения от Бургас, като условието бе да донесат прясно приготвена чорба. Победителят от миналогодишния сезон на телевизионното предаване "MasterChef" - бургазлията Станислав Райчев трябваше да определи кой печели в кулинарната надпревара. След старателна дегустация той си каза тежката дума. Победител е рибената чорба на ресторанта на ДНА. В продължение на година той ще посреща посетители с този надпис.

И публиката имаше възможността да определия своя фаворит. Жури, избрано на случаен принцип, дегустира рибените чорби и реши, че най-вкусната е тази, която се приготвя в ресторанта на остров "Света Анастасия".

След конкурсната част, фестивалът продължи с демонстрациите на актьора от бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" Юрий Ангелов и капитан далечно плаване Пламен Симеонов. Те приготвиха рибена чорба, като сложиха в нея подправка странджанско чудо.

Фестивалът завърши с концерт на Панайот Панайотов и "Тоника СВ".

Галерия