Депутатът Галя Желязкова и кметът Иван Жабов дадоха началото на инициативата. Снимки ГЕРБ - Бургас

Депутатът Галя Желязкова и кметът Иван Жабов дадоха началото на инициативата. Снимки ГЕРБ - Бургас

И в Средец напълниха с пластмасови капачки Голямото сърце. Пунктът за събиране на капачки е разположен на площад "България", близо до сградата на общината. Началото на инициативата дадоха народния представител от ГЕРБ - Бургас Галя Желязкова, кметът на Средец Иван Жабов, членовете на клуб "България за младите" към ГЕРБ и цялото ръководство на община Средец. Двигател на инициативата са "България за младите", като началото бе поставено през януари тази година в Бургас. Тя вече обхвана много населени места в област Бургас. Съвсем наскоро към нея се присъединиха общините Камено и Царево, а скоро се очаква сърца за събиране на пластмасови капачки да бъдат монтирани в Созопол и Малко Търново.

На събитието присъства и директорът на МБАЛ - Средец д-р Цанев, който разясни и целта на инициативата. За община Средец тя ще бъде закупуване на специализирана линейка с оборудване за спешна помощ с ЕКГ апарат за нуждите на местната болница. Едни от най-нетърпеливите да пуснат своите пластмасови капачки бяха децата от ОДЗ "Снежанка", придружавани от директoра Светла Чолакова. Малчуганите се обучават в грижа за природата и чувствителност към социално-значими каузи. От ДЦДУ също уважиха събитието, подкрепи го и директорът Калинка Цанева. Така, само за час, "Голямото сърце на Средец" бе напълнено.

В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.

Кметът на Средец Иван Жабов благодари на всички за големия интерес още в първите часове на откриването на сърцето. Той коментира, че всички бъдещи благотворителни инициативи в общината ще бъдат посветени на събиране на допълнителни средства за закупуването на специализирания автомобил за МБАЛ. В събирането на капачки ще се включат всички институции на територията на града и съставните села.

Галерия