Дистанционното обучение ще бъде до 20-ти ноември. Снимка Архив Черноморие-бг

Дистанционното обучение ще бъде до 20-ти ноември. Снимка Архив Черноморие-бг

Към обучение в електронна среда да преминат всички ученици от Община Варна - от VI до XII клас включително до 20-ти ноември 2020 година. Това предложение е изпратено днес от дирекция "Образование и младежки дейности" до Областния кризисен щаб, след съгласуване с кмета на Варна Иван Портних. Новият график е подкрепен от работодателските организации на директорите и е съгласувано с РУО - Варна. За учениците от първи до пети клас включително решенията се вземат от директорите, съобразно конкретната обстановка в училищата, съгласно заповед на министъра на образованието.

До 20-ти ноември 2020 г. директорите трябва да изготвят график за обучение в смесена среда - присъствена и от разстояние, като се съобразяват с изискванията на учебната програма и необходимостта от безопасна учебна среда в условията на COVID-19, се казва още в предложението на Община Варна, изпратено до щаба.

Учениците от VII до XII клас трябваше да се върнат в училище след изтичане на двуседмичния срок за преминаване в дистанционна форма на обучение (от 29-ти октомври до 12-ти ноември б.р.), който бе регламентиран със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Учениците от VI до XII клас в Бургаско ще учат дистанционно до 25-ти ноември