Съюжетът е базиран на важни моменти от историята на България

Съюжетът е базиран на важни моменти от историята на България

Филмът "Имало една война" ще има пет прожекции в Бургас. Премиерната е планирана за 26-ти февруари от 18:00 часа, в зала 2 на експоцентър "Флора". На нея ще присъстват режисьорът Анри Кулев и част от актьорите, снимали се във филма. Другите прожекции са на 27, 28, 29-ти февруари и на 1 март. Мястото и часът са същите - от 18:00 в експоцентър "Флора". Билети се продават на каса "Часовника", а в дните на прожекциите и на място, час преди началото. Редовен билет струва 8 лева, за учащи и пенсионери - 6 лева.

В главните роли на филма ще видим българския зет Бен КросЛуиза ГригороваСамуел ФинциВолфрам Кох и куп други популярни актьори. Филмът разказва историята на шестима българи - петима мъже и eдна жена, загубила детето си, вървят по пътищата на войната. Всеки от тях носи в себе си драматичен мотив за своето пътуване...

Действието проследява важен момент от историята ни - Съединението на Княжество България и Източна Румелия, както за последвалата Сръбско - българска война.

В  безпрецедентен поход 40-хилядна  армия, тичайки, ще преодолее разстоянието от 300 километра за по-малко от две денонощия, без пътища, железница и транспорт... и ще победи.

Трима чуждестранни журналисти, представители на големи европейски вестници, обединени от lingua franca, тръгват по пътя на войната, за да достигнат фронта при Сливница и отразят сръбската победа, която се оказва... българска.

Вицеконсулът на Британската империя в Пловдив г-н Уайт пътува, за да предаде послание от кралица Виктория до българския княз Александър І.

Руската лекарка Анастасия Головина, натоварена със специална мисия, също отлита към фронта.

Човешкото във всеки един от героите ще бъде подложено на проверка и всеки от тях ще се справи според силите си.