Инспекцията на автогарите ще продължи и утре. Снимка Лина Главинова

Инспекцията на автогарите ще продължи и утре. Снимка Лина Главинова

Служители на Община Бургас извършват проверки от тази сутрин за хигиената в пътническите салони на автобуси, возещи пътници от други общини на страната на двете автогари - "Запад" и "Юг", съобщиха от Общинския кризисен щаб в морската община. Той бе сформиран след като бяха установени първите четири случая на пациенти с корона вирус в Габрово и Плевен на 8-ми март.

Установена е била лоша хигиена в общо 24 автобуса, собственост на 7 различни фирми. Шофьорите са били предупредени, че няма да им бъде разрешен достъп до автогарата за следващ курс и съответно така няма да могат да качат пътници, докато не дезинфекцират пътническите салони. Впоследствие е бил позволен достъп, след като превозните средства са били хигиенизирани.

Утре сутринта проверките ще продължат и на двете автогари. Ще бъде отнет допуска на транспортните фирмите, които извършат второ нарушение. Община Бургас е изпратила своите изисквания за дезинфекция на превозните средства и до ДАИ с искане за увеличаване на контрола на транспортните фирми.