Радостина Николова води и тренировки по бойно изкуство. Снимки ОДМВР - Бургас

Радостина Николова води и тренировки по бойно изкуство. Снимки ОДМВР - Бургас

Радостина Николова - инспектор в отдел "Криминална полиция" към Областна дирекция на МВР в Бургас спечели бронзов медал в дисциплината "Кумите", категория "Оупън", на завършилата преди дни Национална купа "България" по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

Спортното състезание се проведе в Смолян и бе посветено на празника на българската полиция – 8-ми ноември, като в него участваха 60 служители от 26 структурни звена в системата на вътрешното ведомство. В престижния форум от страна на бургаската дирекция се включиха инструкторите към Централния полицейски карате и джу-джицу клуб Радостина Николова и Калоян Димов - полицай към Зонално жандармерийско управление - Бургас. Николова завоюва трето място в дисциплината "Кумите", категория "Оупън", а Димов се класира достойно, защитавайки честта на бургаските представители.

От началото на учебната 2019 / 2020 година Радостина Николова и Калоян Димов провеждат тренировки по джу-джицу, карате, полицейска лична защита и самозащита за граждани. В новосформираната група могат да се включат различни по възраст членове, тъй като двамата инструктори са убедени, че тренировките ще изградят умения за самоконтрол и дисциплина, бързи реакции и възможност за самозащита в рискови ситуации.

Галерия