Докладната е по предложение на Димитрина Буланова и Диян Димов. Снимки Лина Главинова

Докладната е по предложение на Димитрина Буланова и Диян Димов. Снимки Лина Главинова

Две нови стоянки за таксита да бъдат обособени до спортна зала "Парк Арена ОЗК" в бургаския комплекс "П.Р. Славейков". Това предлагат в своя докладна записка бургаските общински съветници Димитрина Буланова и Диян Димов. Предложението им бе разгледано от колегите им в Комисията по транспорт и морско дело по време на изнесеното заседание, което се проведе на остров "Света Анастасия".

Съветниците предлагат още да бъде редуциран броя на стоянките до блокове с номера 41 и 42 в същия комплекс. Причината е, че там има конфликт между живеещите в боковете и таксиметровите шофьори, които спират на обозначените за целта места. Съветниците ще поискат от главния архитект на Община Бургас и от зам.-кмета по строителство да Чанка Коралскадо 30-ти септември да им дадат вариант за разполагане на стоянките в този район.

"Сегашното ни предложение не спира работата на такситата, поне частично ще удовлетворим желанието на заинтересованите страни", коментира Димитрина Буланова.

По време на заседанието стана ясно, че има желание да бъдат обособени от четири до шест стоянки за таксита в района на Зоната за обществен достъп на бургаското пристанище.

Докладната записка ще бъде гласувана на сесията на ОбС в края на август.

Галерия