Танцуващите роботи са в пълен синхрон като истинска поп група. Снимки Авторът

Танцуващите роботи са в пълен синхрон като истинска поп група. Снимки Авторът

Интерактивна изложба на роботи посреща посетителите в един от столичните молове, видя репортер на Черномориее. Десетте машини от бъдещето имат различни функции като повечето от тях са създадени за забавление, но не само. Например "Promobot" е робот - асистент, който спокойно може да се ползва в ежедневието като му се поставят задачи, които да изпълнява. Той може да разпознава и запомня хора, може да разговаря и да се разхожда, освен това може да отпечатва и снимки.
"Aibo" е за всички, които обичат кучетата, но не могат по една или друга причина да си имат такъв любимец. Роботът - куче прави почти всичко като истинско животно, но без да има косми. Той има вградена камера и може да запомни лицето ви, изпълнява команди на английски език. Когато човек го погали по гърба, роботът може да излае или да помаха с опашка досущ като истински домашен любимец.
"Miss face" пък е първият робот, който може да изпълни всяка мимика на човешкото лице, дори самият той максимално наподобява човек. Чрез изкуствения интелект може да води истински разговор. "Miss face" е много закачлива и обича да се снима. Сред най-атрактивните са танцуващите роботи. Като истинска група те се движат в синхрон и са признати за най-подвижните в света. Роботът "Alpha" е също много пластичен, наричан още робот - гимнастик. Сравнително лесно може да се управлява със специално приложение. Сред останалите машини са робот - риба, робот, който може да играе шах, робот - актьор. Всички те могат да бъдат видяни до 27-ми октомври.

Галерия