Иван Гешев се срещна с бургазлии, да им представи Граждански блок и да чуе проблемите им. Снимки Авторът

Иван Гешев се срещна с бургазлии, да им представи Граждански блок и да чуе проблемите им. Снимки Авторът

"Граждански блок" чрез направителствените организации, които се присъединиха към нас, ще работи за интересите на гражданите. Тук членуват само граждани, ние сме хоризонтална, не вертикална структура", каза бившият главен прокурор Иван Гешев пред журналисти в Бургас. Той избра морския град, за да се срещне с граждани и да изслуша техните проблеми. Това е четвъртата такава среща в страната, но първа в областен център.

"Искаме хората да разберат, какво е "Граждански блок", да обсъдим заедно състоянието на държавата и да чуем техните проблеми. Търсим съмишленици, с които заедно да си върнем властта, която е на хората", допълни Гешев.

Според него е крайно време хората да повярват, че от тях зависи всичко. Чрез обединението и над 50-те организации, които са се присъединили към него ще се опитат да решават проблемите на хората. Ако се наложи, ще се използва и натиск, и протести. Но трябва да се промени чл. 12 от Конституцията, за да се разреши и на граждански сдружения да участват в изборите. "Ако трябва, ще използваме партиите, за да стане промяната, но не те нас", допълни Иван Гешев.

Според него, страната върви към диктакура от латино тип. "Имаме няколко диктатури и можем да ги ротираме", заяви още бившият главен прокурор на България.

Галерия