Ще работя за привличане на чужди инвеститори и за повишаване на доходите на жителите в общината, ако бъда избран за общински съветник, каза Ивайло Колев - кандидат от листата на партия "ГЕРБ" в Бургас. Той е представител на гражданската квота в партийната листа и е в нея по личната покана на зам.-председателя на партията Димитър Николов. "Веднага се съгласих да участвам. За мен беше без значение мястото, на която ще бъда включен в листата", каза пред "Черноморие" кандидат-съветникът. От момента, в който е дал своето съгласие на Димитър Николов, Ивайло Колев разчита изцяло на подкрепата на своето семейство в новото начинание. Това за него е първо участие в местни избори. Досега не е бил кандидат за общински съветник, но знае как работи местния парламент в Бургас.

Нови пейки, нови детски площадки и облагородяване на пространствата около блоковете - това са основните предложения на хората от комплексите "Изгрев" и "П.Р.Славейков", които са представени по време на предизборните срещи. "Хората, с които се срещаме отчитат положителното, което е направено в града. Видно е, че материалната база на учебните заведения е обновена. Другото, което ги вълнува е кога и как ще продължи Програмата на енергийна ефестивност. Тези, с които сме се срещали и живеят в санирани блокове не крият, че са доволни, защото сега плащат по-ниски сметки за отопление през зимата", каза Ивайло Колев.

Той е завършил Частна езикова гимназия в Бургас. Има бакалавърска степен по специалността "Счетоводство и контрол" във Висшето училище по застраховане и финанси в София, както и магистърска степен по специалността "Застраховане и социално дело" в УНСС. От 8 години е регионален представител на една от водещите застрахователни компании у нас. Заради своя опит и образованието си, Ивайло Колев смята, че ще бъде полезен като член на Комисията по бюджет и финанси в Общинския съвет.

"Записваме си всички предложения и проблеми, които хората ни представят и след като минат изборите ще работим заедно с общинската администрация за тяхното решаване", допълни кандидат-съветникът.