Конкурсът ще се проведе на 11-ти септември. Снимка Архив Черноморие-бг

Конкурсът ще се проведе на 11-ти септември. Снимка Архив Черноморие-бг

Конкурс за най-вкусната рибена чорба ще се проведе за пореден път в рамките на Фестивал на рибата и воното, който ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември в пространството до експозиционен център "Флора" в Бургас. В конкурса могат да се включат заведения от града, чиито готвачи знаят една от най-добре пазените тайни по Черноморието ни – рецептата за най-вкусна рибена чорба!

А победителя в оспорваната надпревара ще получи специален плакет, с който ще може да удостовери, че в заведението му се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас през следващата година.

Всички желаещи да се впуснат във вкусната надпревара трябва да сготвят и донесат специалитета на 11-ти септември 2020 (неделя) в 12.00 часа на Фестивала на рибата и виното. Чорбата трябва да бъде сготвена в същия ден, необходими са 4 порции. Журито ще оцени вкусови качества, съставките и цялостно впечатление от рецептата и чорбата. Гласуването ще бъде абсолютно безпристрастно, осъществено чрез т.нар. „сляп тест".

Публиката също ще може да гласува за най-добра рибена чорба, чрез представителна извадка от посетители на фестивала.

Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а специални гости тази година са Контрол, Митко Таралежков, Акага, Елица Тодорова, Йордан Марков, Коцето Калки и Мартина Табакова, и други. Кулинарни демонстрации и състезания, забавления за малки и големи и много изненади ви очакват на 9, 10 и 11 септември 2022 в Бургас. И всичко това докато опитвате пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, както и най-добрите вина от специално селектирани изби от цялата страна.

За улеснение на посетителите плащането във фестивалната зона ще бъде безкасово – ще може да се плаща с всички видове дебитни и кредитни карти.