Решението бе взето на последното заседание на местния парламент във Варна. Снимка ОбС Варна

Решението бе взето на последното заседание на местния парламент във Варна. Снимка ОбС Варна

Зам.-кметът на Община Варна - Пейчо Пейчев ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет от 27-ми октомври до полагане на клетва на новоизбрания кмет след местните избори. Това реши Общинският съвет на днешното си, последно за мандат 2019 – 2023 заседание.

Досегашни зам.-кметове ще поемат временно управлението и на трите варненски района - „Аспарухово“, „Младост“, „Владислав Варненчик“, чийто кметове са кандидати за нов мандат. Боян Петров бе определен за временно изпълняващ длъжността кмет на „Аспарухово“, а Ваня Желева и Сашо Димитров съответно на  „Младост“ и „Владислав Варненчик“.

Съветниците утвърдиха също временни кметове на петте села в общината. За Тополи беше избран Йордан Христов, за Казашко – Наташа Иванова, за Каменар – Румяна Димитрова, за Звездица – Бояна Йорданова и за Константиново – Нели Димитрова.

Последна точка на последното за мандата заседание бе разглеждане на предложение за актуализация на стойността на топлия обяд в Обществената трапезария за социално слаби хора във Варна.  Съветниците дадоха съгласието си от 1 януари 2024 г. цената да бъде увеличена на 6,48 лева с ДДС.

Същевременно капацитетът на трапезарията беше намален от 550 на 300 места. След влизане в сила на линията на бедност, определена към момента на 504 лева, ползващите трапезарията граждани е 351, като техният брой ще продължи да намалява, стана ясно на заседанието.

Галерия