Издирвателните действия са продължили през целия днешен ден. Снимка Архив Черноморие-бг

Издирвателните действия са продължили през целия днешен ден. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаската полиция издирва двама рибари, изчезнали в езеро "Мандрата", съобщиха от Областна дирекция на МВР в морския град. Тази сутрин около 06.00 часа в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за изчезването им. Установено е, че това са 44-годишния Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишния Петър Петров от Бургас. Двамата влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. на 27-ми ноември т.г. Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група "Издирване" при отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР - Бургас, сектор "Спасителни оперативни дейности" към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и ИАРА – Бургас.

Районът около езерото "Мандра" е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи, нито от рибарите, нито от лодката им.

При подходящи метеорологични условия издирвателните действия продължават утре, 29-ти ноември, с начален час 10.00 часа - сборен пункт дигата за село Твърдица, след комплекс "Меден Рудник". В случай на възможност ОД на МВР – Бургас призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.