Президентът на бургаския тим Васил Стоянов бе изгонен от залата и не догледа срещата. Снимка Архив

Президентът на бургаския тим Васил Стоянов бе изгонен от залата и не догледа срещата. Снимка Архив

Със скандал бе белязана победата на "Черноморец" срещу "Берое". От зала "Бойчо Брънзов" бе изгонен президента на бургазлии Васил Стоянов, който не успя да догледа от трибуната успеха на "акулите", които надделяха над съперника в много напрегнат и интригуващ двубой със 123:121 след изиграни четири продължения, което прави мача най-дългия в историята на НБЛ.

Васил Стоянов вдигна градусите на напрежение, но извън игралното поле. Темпераментният шеф на няколко пъти оспори решения на съдиите, с които, според него, е бил ощетен неговия тим. В първата добавка Васил Стоянов продължи да критикува съдийството. Явно ядосан от отсъдените две технически на треньора Васил Евтимов и на резервната скамейка, минута преди края на продължението, президентът буквално избухна. Реферите на няколко пъти го поканиха да напусне залата, но Стоянов категорично отказа. Нещо повече, той гневен нахлу на терена и влезе в близо петминутен разпален словесен спор с комисаря Румен Калпакчиев. Малко преди това неуспешен опит да успокои страстите направи треньорът Евтимов.

След напразното си словоизлияние срещу "некадърното съдийство, което е опорочило мача" Васил Стоянов напусна терена, а играта подновена.

Победата на "Черноморец" не бе достатъчна за тима. Момчетата на Васил Евтимов се нуждаеха от успех с най-малко шест точки в мача, за да вземат предимство в директните двубои с "Берое", след като в Стара Загора загубиха с две продължения с разлика от 5 точки. С разликата от две точки „акулите“ загубиха шанс за четвъртото място в класирането преди началото на третото завъртане.

Старозагорци са с баланс от 8 победи и 7 загуби, заемат трето място в класирането с 23 т. "Черноморец" е пети с 22 т. и с баланс 7–8.