Целта е намаляване на фините прахови частици и подобряване качеството на въздуха. Снимка Община Варна

Целта е намаляване на фините прахови частици и подобряване качеството на въздуха. Снимка Община Варна

Измиха 1716 дка булеварди, улици и тротоари във Варна през април, съобщиха от сектор "Екологичен контрол" към Община Варна. Целта е намаляване на фините прахови частици и подобряване качеството на въздуха.

Най-много – 550 декара, са почистени в район „Младост". Осемкратно са измити определени участъци в района с цел намаляване на запрашеносттта на въздуха във връзка и със строителството на бул. "Васил Левски". 315 дка са почистени в най-големият варненски район „Приморски", като двукратно са измити участъци и в двата курортни комплекса „Златни пясъци" и „Св. св. Константин и Елена". Механично миене е извършено по всички големи булеварди - старата част на бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Осми Приморски полк" и други.

По 296 дка площи са почистени в район „Одесос" и в район „Вл. Варненчик". Акцията обхваща още  220 дка в район „Аспарухово" и 37 дка в кметство Звездица. Миенето на улиците във Варна се извършва през периода април – октомври, припомнят още от сектор "Екологичен контрол".