Пътуващите до Израел могат да влязат в страната, освен със сертификат и отрицателен тест. Снимката е илюстративна

Пътуващите до Израел могат да влязат в страната, освен със сертификат и отрицателен тест. Снимката е илюстративна

Израел допуска на територията си само ваксинирани и преболедували чужденци. Забраната за влизане в страната е отменена, но рестрикциите остават. По информация на посолството на България в Тел Авив пътуване до Израел се допуска само за граждани, които притежават сертификат за поставени ваксини срещу COVID-19, признат от Световната здравна организация или европейски сертификат за преболедуване, изготвен по метода на NAAT.

Сертификатът за ваксинация се признава при поставени две дози и/или бустерна доза, от поставянето на които са изминали 14, но не повече от 180 дни. Не се допуска изтичането на валидността на ваксината по време на престоя в страната.

Гражданите, които не отговарят на тези условия, няма да бъдат допускани на територията на Израел, освен ако не разполагат с разрешение от Специалния комитет към Министерството на здравеопазването.

При влизане в страната пътниците трябва да предоставят документ за отрицателен PCR тест, изготвен не по-късно от 72 часа преди пътуването или антигенен тест, изготвен в рамките на 24 часа преди пътуването.

Необходимо е пътуващите да попълнят декларация 48 часа преди качване на самолета.

Условията за влизане в Израел могат да бъдат намерени на следните адреси:

https://corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/#conditions

https://safe.israel.travel/

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържа с посолството на България в Израел на телефони: +972 547640089, +972 545954379 или на е-mail: [email protected].