Известни бургазлии ще четат на деца по време на националната седмица на четенето

Известни бургазлии ще четат на деца по време на националната седмица на четенето

За насърчаване на четенето Центърът за работа с талантливи деца в Бургас и литературен клуб-читалня "Малкият принц“  организират инициатива "Известни личности четат на децата на Бургас“. Темата е "Любима книга от моето детство“. В периода 24 - и - 26-и октомври. Центърът ще посрещне изтъкнати бургаски личности. Децата на града ще имат възможността да се докоснат до вътрешния свят на гостите, да чуят приказките от тяхното детство и да зададат въпросите, които ги вълнуват.

Кампанията стартира с известният бургаски режисьор и откривател на актьорски таланти – Румен Велев, който ще запознае децата с творчеството на Екзюпери. Втората вечер публиката ще се запозне отблизо с Мастершефа на България за 2018г.- Станислав Райчев. Той ще представи от всички обичаната Астрид Линдгрен и нейният Карлсон, който живее на покрива. Като за финал любителите на детското творчество ще се докоснат и до една от най-младите, но набираща все по-голяма популярност - Лидия Стаматова – певица и модел, част от екипа на уеб сериала "Типично". "Четящите деца използват въображението си, поставят себе си на мястото на героите от историите. Книгите помагат на малките да видят нови светове и да достигнат пълния си потенциал, което е и основна мисия и цел в работата на литературен клуб-читалня „Малкият принц“ и център за млади таланти. Децата имат нужда от детските книги, а книгите имат нужда от децата, на които да покажат своя свят.

И както е казал великият Айнщайн: "Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате да бъдат още по-интелигентни, четете им повече приказки." – коментира идеята за събитието Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“

Инициативата е безплатна и всички желаещи да присъстват трябва предварително да запазят своето място на телефон 0887 20 10 33 или 056 825727, местата са ограничени.