Намерените пари вероятно са придобити от престъпна дейност. Снимки ОД на МВР - Бургас

Намерените пари вероятно са придобити от престъпна дейност. Снимки ОД на МВР - Бургас

900 грама марихуана и 32 000 лева са намерени и иззети от апартамент в блок 9 на бургаския комплекс "Лазур", съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Полицейската операция е проведена спрямо трима криминално проявени бургазлии на 30, 32 и 35 години.

В акцията, протекла под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска окръжна прокуратура, се включиха служители от отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР в Бургас, Първо и Пето Районни управления в града.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които претърсване и изземване на три адреса, обитавани от бургазлиите. В апартамент, разположен в жилищен блок на улица "Шейново" №42, обитаван от 35-годишния криминално проявен, са намерени и иззети близо 50 грама марихуана и две везни. В апартамент в блк 9 в комплекс "Лазур", обитаван от 30-годишния криминално проявен и осъждан бургазлия са намерени и и иззети близо 850 грама марихуана, множество везни, гриндер, вакуумираща машина, найлонови пликове за пакетиране и голяма парична сума в размер на 32 000 лева, вероятно придобита от престъпна дейност. Извършено е претърсване и в трето жилище, разположено в сграда на улица "Св. Климент Охридски", обитавано от 32-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия.

Двама от бургазлиите – на 30 и 35 години са привлечени в качеството на обвиняеми за извършена престъпна дейност по чл.354 А ал.1 от Наказателния кодекс, като им е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 72 часа.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на мъжете продължава от служители на ОДМВР - Бургас.

Галерия