Препаратите са открити в лек автомобил

Препаратите са открити в лек автомобил

419 броя перилни препарати, омекотители, шампоани и други недекларирани препарати за бита с общо тегло над половин тон иззеха митническите и гранични служители на ГКПП "Лесово", съобщиха от пресцентъра на "Митница" - Бургас. Продуктите са открити в лек автомобил с българска регистрация. Колата е влязла в страната от Турция през ГКПП "Лесово" на 5 октомври 2017 г. сутринта.

Митническите и гранични служители извършили съвместна проверка на автомобила по искане на служителите от "Гранична полиция". При проверката те откриват в багажника на автомобила и в чанти в купето на колата рекордно количество недекларирани перилни препарати - общо 419 броя прах за пране от различни марки и в различни опаковки, омекотители, шампоани, ароматизирани води и други препарати за бита.

Над 514 кг са иззетите контрабандни стоки. Установено е, че те са собственост на един от пътниците в автомобила, който ги е разпределил в багажника, във всички чанти в колата и между лични вещи. Срещу нарушителят - български гражданин с адресна регистрация в област Разград,  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.