Дъждът по Черноморието ще се премесва и временно ще преминава в сняг. Снимка Архив

Дъждът по Черноморието ще се премесва и временно ще преминава в сняг. Снимка Архив

Жълт код за валежи от дъжд, сняг, силен вятър и застудяване е в сила за днес, 11-ти януари, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Дневните температури ще бъдат отрицателни. Предупреждението е в сила за 23 области в страната, в това число и за Черноморието.

В Бургас и областта ще духа силен североизточен вятър, скорост 14-18 m/s, възможни пориви до 22-24 m/s. Дъждът по крайбрежието ще се примесва и временно ще преминава в сняг, а във вътрешността на областта ще вали сняг. Значителни валежи - до около 30 mm. Вятър от север-североизток 14-18 m/s (7-8 по Бофорт) с пориви до 22-24 m/s(9 по Бофорт), вълнение на морето 4-5 бала.

В област Варна ще духа силен североизточен вятър, скорост 14-18 m/s, възможни пориви до 22-24 m/s. Дъждът по крайбрежието ще се примесва и временно ще преминава в сняг, а във вътрешността на областта ще вали сняг. Вятър от север-североизток 14-18 m/s (7-8 по Бофорт) с пориви до 22-24 m/s (9 по Бофорт), вълнение на морето 4 бала.

В област Добрич ще духа силен североизточен вятър, скорост 14-18 m/s, възможни пориви до 22-24 m/s. Дъждът по крайбрежието ще се примесва и временно ще преминава в сняг, а във вътрешността на областта ще вали сняг. Вятър от север-североизток 14-18 m/s (7-8 по Бофорт) с пориви до 22-24 m/s(9 по Бофорт), вълнение на морето 4-5 бала.

В сряда само на отделни места все още ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще отслабне, в западната половина от страната чувствително, в източната ще се ориентира от север-североизток. Температурите ще се понижат още: минималните ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а и дневните в много райони ще остават под нулата.

В четвъртък вероятността за валежи е малка. Облачността ще се разкъса и ще намалее, после ще бъде променлива, над много райони често до предимно слънчево. Сутринта ще е студено, минималните температури на места ще са до към минус 10 - минус 12 градуса. Още сутринта вятърът ще се ориентира от северозапад и през деня ще започне затопляне.