Китодар Тодоров изпълнява една от главните роли във филма

Китодар Тодоров изпълнява една от главните роли във филма

Черната комедия "Жълт олеандър" ще има своята безплатна прожекция в Бургас на 13-ти ноември, неделя. Община Бургас и екипът на филма подаряват на бургазлии ексклузивна прожекция и среща с някои от главните виновници за осъществяването на проекта. Прожекцията е от 17.00 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом НХК.

Любителите на съвременното българско кино ще могат да се насладят не само на филма, но и да зададат своите въпроси в дискусия със Стефани Ивайло, която играе главна женска роля, Николай Мутафчиев (продуцент) и Лъчезар Аврамов (режисьор).

Сюжетът на "Жълт олеандър" разказва за това какво включва перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел. А именно – красивата му млада съпруга Йоанна (Стефани Ивайло), една вила в планината, бивш италиански премиер и една тайна среща, която трябва да реши всичко. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник (Мариян Вълев) и едно безжизнено тяло, които объркват всичко.

Главните роли в "Жълт олеандър" са поверeни на любимите български актьори Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Леонид Йовчев, Елени Дикидис, както и на италианския актьор Лука Гобо.

Главен оператор на филма е световноизвестният Торстен Липсток. Продуцент е Николай Мутафчиев, а режисьор е Лъчезар Аврамов, познат ни още като режисьор на "Снимка с Юки" (2019 г.) и "Петък точно в пет" (2015-2021 г.). Николай Мутафчиев е продуцент на "Още една мечта" (2012 г.), "Рая на Данте" (2021 г.), "Петък точно в пет" (2015-2021 г.), "Копче за сън" (2022 г.) и други. Сценарият на филма е дело на Димитър Стоянович, който зрителите свързват с редица документални и игрални филми, включително "Снимка с Юки" и др.